Glutenfri myk pepperkake

Denne julen har jeg vært heldig og fått i oppdrag og ta frem min versjon av «De syv slag» til Semper Norge. Jeg håper dere vil bli inspirert og at dere alle har en fin forjulstid. Først ut av mine syv slag er en herlig myk pepperkake, når du baker denne dufter det jul i hele huset.

Ingredienser

  • 120 gram smør
  • 2 dl brunt rørsukker
  • 2 egg
  • 3 dl (175 gram) Semper Mix
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 dl melk
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 1,5 ts malt nellik
  • 1,5 ts malt kardemomme
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts bakepulver

Glasur: 3 dl melis, 1-2 ss vaniljekesam, tyttebær

Slik gjør du

  • Smør en brødform 1,5 l og strø med pepperkakekrydder og strøsukker, alternativt kavring, kokos eller hva du ønsker
  • Smelt smøret
  • Sett ovnen på 180 grader
  • Blande alle tørre ingredienser i en bakebolle
  • Vispe egg og sukker til eggedosis, tilsett alt det tørre sammen med kesam, melk og det smeltet smør, vispe på lav hastighet til du har en jevn røre
  • Hell røren i bakeformen og stek kaken på midterste rille i ovnen i 40-45 minutter
  • Avskjøl, skjær av toppen av kaken og snu kaken så den ligger jevnt på fatet, hell over glasuren og pynte med tyttebær

LYKKE TILL

 

Diskusjon

2 responses to ‘Glutenfri myk pepperkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *