Glutenfrie berlinerkranser

Disse små kakene er en klassiker til jul, men jeg syntes godt en kan bake og spise disse hele året, mild smak og dekorative på kakebordet.

Ingredienser 20 stk

  • 1 hardkokt eggeplomme
  • 1 rå eggeplomme
  • 60 gram (3/4 dl) sukker
  • 125 gram romtemperert smør
  • 180 gram (3 dl) Semper Mix
  • 20 gram (1/2 dl) Maisena Majsstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 1 eggehvite til pensling
  • Perlesukker
  • Finhakkede mandler (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Gni den hardkokte eggeplommen ut i bakebollen med en spiseskje og tilsett deretter den rå eggeplommen, tilsett sukkeret og pisk til eggedosis (gjerne med elvisp)
  • Tilsett det romtempererte smøret vekselvis med det glutenfrie melet
  • Pisk deigen på høy hastighet og med en gang den er jevn stopper du og legger deigen i plast og lar den stå i kjøleskapet i ca 1 time
  • Sett ovnen på 190 grader
  • Del deigen i 20 emner og trill ut i pølser, forme til kranser med endene i kryss over hverandre, legg kransene på bakebrett dekket med bakepapir
  • Nå har deigen sikkert blitt varm når du har jobbett med den så det kan være lurt og sette kransene kallt i 20 minutter før du pensler de med eggehvite og strør med perlesukker (finhakkede mandler) for å unngå att kransene mister sin form og du fastner med penselen i kransene
  • Stek kakene midt i ovnen i ca 8 minutter og avkjøl på rist

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *