Glutenfritt fiberbrød med havre, fiken og valnøtter

Det her brødet er saftigt og smaker godt. Tørked frukt og nøtter gir brødet en bra konsistens. La deg ikke skremmes av dag 1 og 2, det er bare gryn og kjerner som skal bløtlegges og hvile under natten, ikke mer komplisert en så.

Ingredienser 2 brød

Dag 1

  • 500 gram vann
  • 260 gram glutenfrie havregryn
  • 70 gram solsikkekjerner
  • 70 gram helt bokhvete

Dag 2

  • 150 gram lunket vann
  • 30 gram fersk gjær
  • 7 dl (430 gram) Semper mix med Fiber
  • 1 dl (20 gram) pofiber
  • 1 dl (100 gram) tyttebær
  • 75 gram mørk sirup
  • 60 gram tørkede fiken
  • 50 gram valnøtter
  • 2 klyper havsalt

Slik gjør du

Dag 1

  • Bløtlegg alt, og sett tildekket på benken over natten

Dag 2

  • Grovhakk fiken og valnøtter
  • Ta frem bløtleggingen, løs opp gjær i det lunka vannet og ha det i bløtleggingen, tilsett glutenfritt mel, pofiber, salt, sirup, elt deigen i maskin på middels hastighet i nesten 10 minutter, ha i fiken, valnøtter og tyttebær og elt det in i deigen, la deigen, dekk den til og sett lunt for heving i 45 minutter
  • Ha deigen over på en benk og ha olje på hendene, del deigen opp i 2 brødformer og la deigen etterheve i 45 minutter
  • Sett ovnen på 200 grader, stek brøden i 40 minutter, om brødene virker litt understekte kan du ta de ut av formene og ettersteke i 5-10 minutter

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *