Glutenfrie Oreocupcakes

Oreo her og Oreo der, disse kakene ser du ofte på kafé, du ser dom i store kaker, som is, eller som jeg har laget her i en cupcakeversjon. Det finnes glutenfrie oreokaker fra forskjellige merker, i denne opskriften har jeg brukt glutenfrie oreokaker fra serien Free From, der heter de O´choco.

Ingredienser Muffins ca 12 stk mellomstore

  • 100 gram smør
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl Schär Mix C
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl H-melk
  • Free from O’choco kakor

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kastrull i sammen med melken
  • Pisk egg og sukker noen minutter på høy hastighet til det er hvitt og luftigt
  • Blande bakepulver, vaniljesukker og mel i en plastikkpose (brødpose)
  • Hell smør og melkeblandningen sammen med de tørre ingrediensene oppi eggedosisen, blande det med en slikkepott til det ikke er noen klumper igjen
  • Hakke så mange kaker du ønsker, tror jeg brukte 5 kaker her
  • Hell smeten i muffinsformer som du plasser på et muffinsbrett, stekes  på 180 grader i ca 15-18 minutter

Ingredienser Frosting

  • 25 gram romtemperert smør
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl melis
  • 3 ss kremfløte
  • 1 dl Philadelphiaost eller annen naturell kremost
  • Saft fra sitron (kan sløyfes)
  • Free from O’chocos kakor

Slik gjør du Frosting

  • Rør smøret med en slikkepott eller elvisp
  • Dele og skrape ur vaniljestangen og legg den i smøret
  • Tilsett melis, litt om gangen og begynn og piske på lav hastighet så du ikke har melis over hele kjøkkenbenken, tilsett kremfløten og piske videre
  • Nå har du i philadelphiaost/kremost og pisker noen minutter til du har en jevn frosting, smake av med saften fra 1 sitron
  • Sen dekorerer du cupcakesen, hakker noen oreokaker og drysser over frostingen, dele eventuellt en hel oreokake og sett på toppen

DSC_0021

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *