Glutenfrie Vafler

Idag er det vaffeldagen, tenk så mange herlige vaffler det stekes idag! Sikkert i mange forskjellige former og smaker. Jeg har laget en klassisk vaffel, glutenfri men servert den som en kake fylt med syltetøy og kremfløte. Det er viktig og veie mel i glutenfrie oppskrifter men det er noen unntak der det ikke er så nøye med vekt, vaffler er et av de unntaken. Her er konsistensen på røren viktigere, hvis røren ikke flyter ut i «laggen» så må du ha i mer melk, og hvis den er før løs og renner over kanten må du ha i litt mer mel, prøv deg frem.

Ingredienser ca 5 vafler

  • 3 dl Schär Pattiseriemel (eller annen lys glutenfri miks)
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 50 gram smør
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ss vaniljesukker

Slik gjør du

  • Smelt smøret
  • Blande de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett så smør, egg og melk, piske tils du har en jevn og fin røre
  • La røren hvile 10 minutter før du begynner steke vafflene

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *