Glutenfritt banan og nøttebrød

Dette er et veldig godt brød, det står litt i mellom kake og brød kanskje noen syntes siden bananene gir brødet en del sødme. Det er veldig godt og riste det og spise med et generøst lager grovt peanøttsmør oppå. Nam!

Ingredienser

  • 3 små ekologiske bananer
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 3 dl Provena glutenfritt havremel (rosa pose)
  • 1 dl bokhvetemel
  • 1,5 dl kesam
  • 1/2 ts honning
  • 1/2 dl grovt peanøttsmør
  • 2 ts natron
  • 1 ss rapsolje eller annen neutral olje
  • 1 ts salt
  • 1 dl hasselnøtter

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 195 grader (varmluft)
  • Smør en avlang brødform og dekk formen med glutenfritt mel
  • Skrelle og mose bananene
  • Grovhakk hasselnøttene
  • Bland alle tørre ingrediensene i en bakebolle (nøttene også)
  • Rør i kesam, honning, peanøttsmør og olje med slikkepott og ha så i de moste bananene og rør deigen med deigkrok på kjøkkenmaskinen i noen minutter
  • Fordele deigen jevnt i formen som du forberedt
  • Stek brødet midt i ovnen i sirka 25-30 minutter, kjenn i mitten på brødet med en grillpinne for og se om brødet er stekt helt igjennom, hvis pinnen kommer ut tørr er brødet ferdig

Diskusjon

2 responses to ‘Glutenfritt banan og nøttebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *