Glutenfrie Sjokoladetrøfler

Julen har så smått begynt. Det gir inspirasjon til herlig julebakst med all sjokolade, tørked frukt, appelsin, kanel, nellik og andre herlige julekrydder som nå står mer sentralt i butikkene.

Mange har kanskje allerede begynt med forberedelsene.Det blir en del selskap for mange denne måneden og da er det fint og kunne tilby noe litet til kaffen for eksempel små sjokoladetrøfler som smelter på tungen. Disse kan du variere med forskjellige krydder eller likører etter hva du liker best.

Ingredienser

  • 1,20 dl fløte
  • 300 gram finhakket sjokolade (jeg bruker 55%, bruk den du liker best)
  • 1 ss cointrau
  • Revet skall fra 1 stor appelsin
  • Kakaopulver til og rulle trøflene i

Slik gjør du

  • Varm opp fløten i en liten kasserolle, nesten til kokepunktet
  • Legg sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten, la sjokoladen smelte helt og rør in likør og appelsinskall
  • Hell miksen i en liten bolle og sett i kjøleskapet i 3-4 timer
  • Ta en liten del av sjokolademiksen med en teskje, bruk hendene og rull det raskt til en kule eller en mer klassisk trøfelform som du ser på bilden, rulle trøflene i kakaopulver og sett i kjøleskap fram til servering

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *