Glutenfri Banankake

Nå er sommeren her og det er mange som skal ut på tur. Noen skal på stranden, andre til lekeplassen eller ut i naturen, da er det kjekkt og ha med seg en godbit til kaffen eller saften.

Og da mener jeg ikke cupcakes med frosting eller kaker med glasur som renner overalt. Nei da er det praktisk med en deilig, myk formkake som for eksempel denne med smak av banan.

Ingredienser

  • 2 dl brunt sukker
  • 4 egg
  • 80 gram smeltet smør
  • 100 gram/1 banan
  • 120 gram/2,5 dl Provena Havremel (rosa pose)
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel

Slik gjør du

  • Smør og strø en avlang form sirka 1,5 l og strø med glutenfritt mel alt sukker og kanel (jeg bruker en silikonform og den trenger ikke smøres eller strøs med noe, veldig praktisk)
  • Sett ovnen på 175 grader
  • Blande de tørre ingrediensene i en bolle
  • Mose bananene med gaffel, sett til siden
  • Pisk egg og sukker hvitt og luftig
  • Hell smøret oppi eggedosisen isamen med de moste bananene og de tørre ingrediensene, pisk på lav hastighet til du har en jevn røre
  • Hell røren over i formen og stek kaken på lavest rille inni ovnen i sirka 40 minutter, kjenn med en kakepinne i midten av kaken om den er gjennomstekt
  • Ta ut kaken og la den stå på kjøkkenbenken til den er blitt kald, da kan du snu den ut av formen

Diskusjon

2 responses to ‘Glutenfri Banankake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *