Glutenfri marinert ørret med coleslaw

Fordelen med denne retten er at du fint kan tilberede den dagen før du skal spise den.

Fisken smaker bedre det lengre den ligger i marinaden og over natten er det optimale. Coleslawen får også mer smak når den står lenger og den holder seg fint flere dager i kjøleskap.

Ingredienser Ørret

  • 4 ørretfileér (ca 500 gram)
  • 1,5 ss fersk ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts chili
  • 1/2 lime, skall og saft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Finriv ingefær, finhakk chili, riv limen og bland ingrediensene i en bolle
  • Bland i olje og legg deretter fisken oppi, tilsett limesaft, salt og pepper etter smak
  • Da er ørreten klar til steking eller ovnsbaking

Ingredienser Coleslaw 3-4 porsjoner

  • 1/2 hvit hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 rødløk
  • 1,5 dl-2 dl creme fraiche
  • 3 ss majones
  • lime, salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær kålen og gulrøttene i så tynne strimler du klarer og legg i en bolle
  • Skrell løken og skjær den i så tynne strimler du klarer og legg i samme bolle
  • Tilsett rømme og majones, rør godt
  • Tilsett saften fra limen, salt og pepper etter smak

Server ørreten nystekt med coleslaw og glutenfritt brød:)

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *