Glutenfri Müslibar med havre

Disse er perfekte og ha med i sekken på turen, til kaffen i bilen eller i matpakken til skolen.

Ingredienser 6 stk

  • 120 gram honning
  • 3,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl glutenfrie rice krispies
  • 1,25 dl usaltede cashewnøtter
  • 0,75 dl neutral olje
  • 0,5 dl rosiner
  • 0,5 dl kokosmasse
  • 0,5 dl brunt rørsukker
  • 0,75 ts kanel
  • 3 tørkede hakkede fiken

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 140 grader
  • Dekk en ovnsform (15*20 cm) med bakepapir
  • Ha honning, sukker og olje i en kasserolle, varm opp og la det koke til sukkeret er oppløst, sett til side
  • Blande de tørre ingrediensene i en bolle og hell over honningblandingen, rør alt godt isamen og hell opp i ovnsformen, press ut over kantene så overflaten blir jevn
  • Stek i ovnen i 40-50 minutter eller til overflaten er gyllenbrun
  • La den avkjøles helt i formen før du skjærer den opp i 6 barer eller den størrelsen du selv ønsker

Disse barene er holdbare opp til 5 dager i en lufttett beholder i romtemperatur

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *