Glutenfri Sjokoladerullekake

Venter du kanskje glutenfrie gjester i påsken eller har du lyst og bake noe godt til deg selv, her er ett forslag på en glutenfri rullekake.

Ingredienser Sjokoladebunn

  • 3 egg
  • 1,5 dl strøsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss/ 30 gram kakao
  • 4-5 ss/ 55 gram potetmel

Ingredienser Sjokoladesmørkem

  • 250 gram mejerismør
  • 3,5 dl melis
  • 5 ss kakao
  • Sjokoladeegg til pynt eller hva du ønsker og bruke

Slik gjør du Sjokoladebunn

  • Dekk ett bakebrett med bakepapir og sett til siden
  • Forvarm ovnen på 250 grader
  • Pisk egg og sukker med elvisp till det er blitt en lys og luftig eggedosis
  • Blande de tørre ingrediensene i en annen bolle
  • Sikte de tørre ingrediensene ned i eggedosisen, blande forsiktig med en slikkepott til du har en jevn og fin røre
  • Hell over røren på bakebrettet som du forberedt, bruk slikkepotten til og få røren jevnt fordelt over hele brettet, ut i kantene også
  • Stek sukkerbrødet på midterste rille i sirka 5 minutter, følg nøye med
  • La den avkjøles på kjøkkenbenken under tiden som du lager sjokoladesmørkremen

Slik gjør du Sjokoladesmørkrem

  • Pisk smøret (gjerne i kjøkkenmaskin) i noen minutter til det har blitt nesten hvitt
  • Tilsett melis og kakao, starte maskinen på lav hastighet så du ikke får melis og kakao overalt, når det er godt blandet kan du øke hastigheten og la den gå til du har en jevn og fin smørkrem, smake gjerne av med mer melis eller kakao
  • Nå kan du velge og enten snu sukkebrødet tilbake på bakebrettet igjen eller ta ett nytt bakepapirark og legg over bunnen, ta tak i hjørnene på begge kortsidene og snu bunnen ned på kjøkkenbenken, dra forsiktig papiret av bunnen og stryk ut smørkremen på den ruglete siden du har foran deg så jevnt som du klarer, husk og spar litt smørkrem til dekoreringen på toppen
  • Så begynner du og rulle den isamen fra den ene kortsiden, prøv og få den så stram som mulig, jeg pleier og legge den ferdige rullekaken i plastikkfolié og forvare den i kjøleskap, da blir det ett finere snitt på bitene når du skal skjære den opp i biter
  • Nå kan du fylle en sprøytepose med det som er igjen av smørkremen og legge den til siden, så dekorerer du kaken før servering, jeg har brukt en åpen stjernetipp/Wilton 1M og bare lagt noen topper og dekorert med mandelsjokoladeegg, du tar det du har, bruk fantasien

 

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *