Karamellpopcorn

Den perfekte snacksen til festen, fredagskosen eller som vertinnegave. Fin balanse mellom søtt og salt.

Før du begynner vil jeg anbefale deg og lage oppskriften i to omganger ettersom karamellen stivner veldig fort og det kan bli vanskelig og få popcornen rundt i pannen og få ett jevnt resultat hvis du lager alt samtidig.

Ingredienser

  • 10 dl saltede popcorn
  • 2 dl sukker
  • 3 ss mejerismør
  • Maldonsalt

Slik gjør du

  • Kle ett bakebrett med bakepapir og sett til siden
  • Hell alt sukker i en stekepanne, smelt på middels varme-ikke rør før du ser deler av sukkeret har begynt og bli gyldent, da rører du forsiktig
  • Tilsett smør og salt, rør førsiktigt til du har en jevn og fin karamell
  • Hell popcorn oppi pannen og vend de inn i karamellen så alt blir dekket av karamell, du må være forsiktig men samtidigt rask fordi karamellen stivner veldigt fort, når du har fått dekket de meste av popcornen heller du det over på bakebrettet du forberedt, bruk en gaffel eller to til og dra popcornen ifra hverandre, du vil se att det tar ikke mange sekunder før de har stivnet og er klare til servering

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *