Glutenfri Lasagne

Lasagne er en fantastisk helgmiddag når du har god tid og lyst til å være på kjøkkenet, fordi lasagne krever en del tid, men det er så verdt det. Det blir mye mat og det smaker fantastisk!

Lasagne er en perfekt middag når du får middagsgjester. Du kan fint lage den dagen før, for å så varme den opp før servering. Hvis du lager den samme kvelden den skal spises blir den som best i både smak og konsistens hvis du lar den stå og hvile en god stund på kjøkkenbenken. Det er vanskelig å skjære fine stykker av lasagne når den kommer rett ut av ovnen. (Bildet er tatt på et stykke lasagne som vært i kjøleskap over natten for å vise lagene.)

Ingredienser 6-8 pers.

  • 2 pakker Semper Lasagneplater (500 gram)
  • 800 gram karbonadedeig
  • 1 pakke (140 gram) bacon
  • 2 løk
  • 5 hvitløksfedd
  • 3-4 bokser hakkede tomater (gjerne smaksatt med ørter)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 ss tørket oregano
  • 1/2 potte fersk basilikum
  • 1 dl fløte
  • 2 kjøttbuljong
  • 2-3 ss oksefond
  • salt, pepper, paprikakrydder,cayennepepper (kan sløyfes)
  • olivenolje og steke i
  • 400 gram reven gulost

Slik lager du kjøttsaus

  • Finhakk løk, press hvitløksfedd og stek i olivenolje til alt blir mykt på lav-middels varme, hell det over i en stor kasserolle
  • Stek kjøttdeigen i olje og hell den over løkblandingen
  • Skjær baconet i små biter og stek det. Bland det oppi løk og kjøttdeigblandingen
  • Tilsett de hakkede tomatene, kjøttbuljongen, oregano, basilikum, fløte, oksefond, krydre, la sausen stå og putre på middels varme i 20 minutter, smake av med krydder

Hvit saus

  • 100 gram smør
  • 1 dl Semper Mix mel
  • 6 dl helmelk
  • 3 dl fløte
  • salt, muskat, hvit pepper

Slik lager du hvit saus

  • Smelt smøret i en kasserolle på lav temperatur, tilsett mel og rør det sammen. Tilsett melk samtidig som du rører/pisker. Middels varme er nok – det skal ikke stormkoke, for da brenner det seg fort fast i bunnen og det gir en dårlig smak på sausen
  • Sausen tykner litt om gangen, hell i fløten og krydre sausen
  • Hvis du ønsker en enda mer smakfull og god saus kan du ha i litt av osten i sausen. Tilsett mer melk hvis den blir veldig tykk. Den skal være litt seig og tregtflytende.

Slik setter du sammen lasagnen

  • Forvarm ovnen til 200 grader (over og undervarme)
  • Finn frem en stor ovnsform (cirka 40*30 cm), eller fordel i mindre former. Pass på å ikke fylle lasagne helt opp til kanten, ettersom sausen kan boble over kanten.
  • Ha smør i bunnen på formen, dekk bunnen med lasagneplater
  • Legg på et lag med kjøttsaus
  • Hell over et lag med hvis saus
  • Legg på lasagneplater og fortsett med kjøttsaus, hvit saus også videre til du når kanten. Avslutt med et lag kjøttsaus, hvit saus og ost på toppen
  • Sett inn lasagnen på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Osten skal få en fin gylden farge. Kjenn med en deigstikke/skarp kniv gjennom lasagnen for å sjekke om lasagneplatene er gjennomkokt og myke. Når de er myke er lasagnen klar. La den stå og hvile 15 minutt før du serverer.

Server lasagnen med en god salat. Håper det smaker!

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *