
Glutenfri myk pepperkake
Denne julen har jeg vært heldig og fått i oppdrag og ta frem min versjon av «De syv slag» til Semper Norge. Jeg håper dere vil bli inspirert og at dere alle har en fin forjulstid. Først ut av mine syv slag er en herlig myk pepperkake, når du baker denne dufter det jul i hele huset.
Ingredienser
- 120 gram smør
- 2 dl brunt rørsukker
- 2 egg
- 3 dl (175 gram) Semper Mix
- 1 dl vaniljekesam
- 1 dl melk
- 3 ts malt kanel
- 2 ts ekte vaniljesukker
- 1,5 ts malt nellik
- 1,5 ts malt kardemomme
- 1,5 ts malt ingefær
- 1,5 ts bakepulver
Glasur: 3 dl melis, 1-2 ss vaniljekesam, tyttebær
Slik gjør du
- Smør en brødform 1,5 l og strø med pepperkakekrydder og strøsukker, alternativt kavring, kokos eller hva du ønsker
- Smelt smøret
- Sett ovnen på 180 grader
- Blande alle tørre ingredienser i en bakebolle
- Vispe egg og sukker til eggedosis, tilsett alt det tørre sammen med kesam, melk og det smeltet smør, vispe på lav hastighet til du har en jevn røre
- Hell røren i bakeformen og stek kaken på midterste rille i ovnen i 40-45 minutter
- Avskjøl, skjær av toppen av kaken og snu kaken så den ligger jevnt på fatet, hell over glasuren og pynte med tyttebær
LYKKE TILL
2 Comments
Kristin
23. desember 2017 at 09:34Denne har blitt fast inventar i julekakene våre. 😃
Malin Flink
7. januar 2018 at 19:42Hej Kristin
Tack så jättemycket, roligt att höra!!! 🙂