
Glutenfritt Julebrød
Det føles ekstra luksus og bake julebrød, det er noe helt annet en det hvis spiser til hverdags. Det her er virkelig ett julebrød. Server dette nystekt da smakar det aller best og brødet smaker veldig godt nyristet fra brødristeren også.
Ingredienser 2 brød:
- 70 gram rosiner
- 40 gram apsikat (tørkede appelsinskall)
- 8 stk grovhakkede tørkede fersken
- 50 gram grovhakkede mandler
- 100 gram finrevet marsipan
- 150 gram romtemperert smør
- 1 egg
- 50 gram fersk gjær
- 1 pk Semper Mix
- 1,5 ts malt kardemomme
- 50 gram sukker
- revet skall fra 1 appelsin
- 100 gram smeltet smør til pensling
- 70 gram melis
Slik gjør du
Ha melet i en bakebolle, smuldre smør og marsipan opp i melet. Tilsett salt, kardemomme og sukker
Varm opp melken til den blir fingervarm og løs opp gjæren. Hell det hele over i bakebollen sammen med egget og saften fra appelsinen, elt til du får en glatt og fin deig, dekk til og sett den til heving på ett lunt sted, i 1,5 time eller til den er dobbel størrelse
Ha litt mel på benken, kna inn frukten og mandlene og del deigen i 2. Form til store runde brød, legg brødet på ett bakebrett som du dekker med bakepapir. La brødet etterheve i 45 minutter
Stek brødet ved 180 grader i 40-45 minutter
Når brødet har blitt kaldt pensler du det med smeltet smør og strør melis over.
2 Comments
Ingelin
15. desember 2016 at 19:07Hei 🙂
Hvor mye melk skal det i denne oppskriften? Det står at den skal varmes, men det står ikke melk i oppskriften? 🙂
Hilsen
Ingelin
Malin Flink
25. desember 2016 at 14:12Hej… Beklagar sena svar, har semester. Men jag har sett på receptet och kan inte komma på mängden, men vill tippa på att det ska vara mellan 2-3 dl mjölk. Fick du provbakat receptet?