
Glutenfrie Pepperkakecupcakes
For noen må en pepperkake være den lille klassiske sprø kaken men jeg er veldig glad i myk pepperkake, og disse med kremostfrosting er enda bedre!
Ingredienser Muffins 12 stk
- 100 gram smør
- 1,5 dl sukker
- 2 egg
- 3,5 dl/200 gram Semper Mix
- 2 dl vaniljesaus
- 1,5 ts bakepulver
- 3 ts malt kanel
- 1,5 ts malt kardemomme
- 1,5 ts malt ingefær
- 1,5 ts malt nellik
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du muffinsene
- Sett ovnen på 180 grader
- Pisk sammen smør og sukker, tilsett ett egg om gangen og pisk lenge mellom hvert egg
- Hell i resten av ingrediensene og pisk til du har en jevn røre
- Fordel til 12 muffins i former på ett muffinsbrett og stek muffinsene på midterste rille i ca 20 minutter
Ingredienser Frosting
- 120 gram romtemperert smør
- 6 dl melis
- 250 gram kremost
- frø fra 1 vaniljestang
Slik gjør du frostingen
- Pisk smør, vaniljefrø og melis til du har en finkornet masse, ha i kremosten og pisk til en fluffy jevn og lys frosting, den vil bli løs til å begynne med, men etter en stund, blir den tykk og fin da er frostingen klar
4 Comments
Birgitta
30. juli 2015 at 10:36Hej!
Jag söker recept på glutenfria kokosmuffins.
Med Vänliga Hälsningar
Birgitta Berndtson
Birgitta
30. juli 2015 at 10:44Hej igen!
Kan jag byta ut 1 dl semper mjöl mot 1 dl kokos i grundrecept för glutenfria muffins?
Birgitta
Malin Flink
23. august 2015 at 18:39Hej Birgitta! Vad menar du med kokos? Riven kokos, kokosmjöl? Kokosmjöl suger till sig mycket mer vätska så kanske du bör ta lite mindre kokosmjöl, jag har aldrig testat, lycka till:)
Birgitta
20. november 2015 at 16:08Hej !
Jag menade kokosflingor, som jag vile byta ut mot 1dl mjöl?
MVH. Birgitta