Glutenfrie Safranscones

Glutenfrie Safranscones

Har du lyst og overraske noen med en herlig frokost i førjulstiden kan den her frokosten være ett godt forslag.

Ingredienser 6 stk scones

  • 4 dl Semper Mix med Fiber
  • 50 gram romtemperert smør
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 ss honning
  • 2 poser (1 gram) safran
  • en klype salt
  • hasselnøtter til topping

Slik gjør du scones

  • Sett ovnen på 250 grader
  • Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett smøret og klyp det sammen til en smulete deig. Tilsett melk, kesam og honning, rør sammen
  • Ha mel på hendene og trykk ut deigen i 6 sirkler med en utstikker, eller så kan du fint forme deigen til en stor sirkel og skjære kaken i ett kryss , så du enkelt kan bryte av 4 ferdige brød
  • Hakk hasselnøttene og strø over sconesen
  • Stek sconesen i ovnen i 10 minutter eller til du ser at sconesen fått fin farge
  • Serveres nystekte med pisket krem og appelsinkrem

Appelsinkrem

  • 8 eggeplommer
  • 220 gram sukker
  • 90 gram smør
  • revet skall og saft fra 2 appelsiner

Slik gjør du appelsinkrem

  • Hell alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring i 10 minutter eller til kremen er tykk
  • Ta kjelen av varmen og tilsett smøret litt etter litt
  • Du kan presse kremen gjennom en sil for å fjerne skallet fra appelsinene, eller så heller du opp kremen på glass og lar den stå på benken og forvares før du tar på lokk og opbevarer kremen i kjøleskapet
Back to Top