Glutenfri Jul Glutenfrie Brød

Glutenfrie Safranscones

Har du lyst og overraske noen med en herlig frokost i førjulstiden kan den her frokosten være ett godt forslag.

Ingredienser 6 stk scones

  • 4 dl Semper Mix med Fiber
  • 50 gram romtemperert smør
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 ss honning
  • 2 poser (1 gram) safran
  • en klype salt
  • hasselnøtter til topping

Slik gjør du scones

  • Sett ovnen på 250 grader
  • Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett smøret og klyp det sammen til en smulete deig. Tilsett melk, kesam og honning, rør sammen
  • Ha mel på hendene og trykk ut deigen i 6 sirkler med en utstikker, eller så kan du fint forme deigen til en stor sirkel og skjære kaken i ett kryss , så du enkelt kan bryte av 4 ferdige brød
  • Hakk hasselnøttene og strø over sconesen
  • Stek sconesen i ovnen i 10 minutter eller til du ser at sconesen fått fin farge
  • Serveres nystekte med pisket krem og appelsinkrem

Appelsinkrem

  • 8 eggeplommer
  • 220 gram sukker
  • 90 gram smør
  • revet skall og saft fra 2 appelsiner

Slik gjør du appelsinkrem

  • Hell alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring i 10 minutter eller til kremen er tykk
  • Ta kjelen av varmen og tilsett smøret litt etter litt
  • Du kan presse kremen gjennom en sil for å fjerne skallet fra appelsinene, eller så heller du opp kremen på glass og lar den stå på benken og forvares før du tar på lokk og opbevarer kremen i kjøleskapet

2 Comments

  1. Jenifer

    6. mai 2017 at 15:57

    Hej!
    På din svenska sida hade du ett fantastiskt recept på snabba scones. Vart kan jag få tag på det igen? Jag har aldrig lyckats med scones förrän jag provade ditt recept. Tacksam för svar 😊

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.