Glutenfrie Kaker/Tårtor

Glutenfri sjokoladekake med sjokolademoussefyll

En fantastisk kake til oss som elsker sjokolade og som jeg syntes att sjokolade og appelsin er den perfekte duo.  Du kan fint lage kaken dagen før den skal spises da blir den bare enda mer saftig. Appelsinkremen er det oppskrift til under kategorien Glutenfrie brød og oppskriften Glutenfrie Safranscones. Hvis du ikke liker appelsin så dropper du selfølgeligt den, det blir en veldig god kake uten appelsinkrem også.

Ingredienser 1 kake

(vær oppmerksom på at kaken på bilden er laget av 2 kaker a 20 cm rund springform, men jeg har kun brukt 3 av 4 bunner)

  • 115 gram romtemperert smør
  • 255 gram sukker
  • 3 egg
  • 140 gram (4 dl) Semper Mix
  • 60 gram kakao
  • ½ ts bakepulver
  • 1-1,5 dl romtemperert melk

Slik gjør du Kakebunn

  • Smør en rund springform 20 cm og dekk med bakepapir
  • Sett ovnen på 180 grader
  • Pisk smør og sukker til en lys røre
  • Tilsett egg, ett om gangen, pisk på høy hastighet og lenge mellom hver egg, hell i resten av ingrediensene og pisk på lav hastighet til smeten er jevn
  • Stek kaken i 40-45 minutter

Ingredienser Sjokolademousse

  • 300 gram sjokolade 55 % eller hva du liker
  • 6 dl kremfløte
  • 6 stk eggeplommer

Slik gjør du Sjokolademousse

  • Smelt sjokoladen i vannbad
  • Pisk kremfløten stiv i en bakebolle
  • Pisk eggeplommene i en annen bakebolle
  • Hell sjokoladen ned i eggeplommene i en tunn stråle, pisk hele veien på høy hastighet
  • Når all sjokoladen er i, tilsetter du den piskede kremfløten, litt om gangen og pisker til du har en jevn mousse, sett i kjøleskapet noen timer, avhengigt av temperatur og bolle du har den i trenger den ulike lang tid til og stivne, men du kan bare stikke en skje ned i for og se konsistensen ( den kan stå over natten også, men husk og ta den frem i god tid så den blir enklere og arbeide med til kaken skal fylles)

Ingredienser Sjokoladesmørkrem

  • 230 gram romtemperert smør
  • 1 dl kakao
  • 3 dl melis
  • 1 eggeplomme (kan sløyfes)

Slik gjør du Sjokoladesmørkremen

  • Pisk smøret i nesten 5 minutter på høy hastighet til det er nesten hvitt og veldigt kremete
  • Tilsett kakao, melis og eggeplomme, pisk videre til du har en jevn og glatt smørkrem, smake av med kako og melis

14 Comments

  1. Ingelin

    29. januar 2016 at 16:00

    Hei,
    Hadde bare et spm ang semper mixen i oppskriften. Det står 140 gram og så står det (4dl), men 140 gram ble bare rett under 2 dl. Skal jeg følge gram eller dl?

    Nå har jeg tatt gram, og håper den blir bra 🙂

  2. Anne Stine

    20. mars 2016 at 16:16

    Hei, fulgte litt med på Kakekrigen og synes kakene dine så og hørtes fantastiske ut! 🙂 Har lyst til å prøve meg på flere av dem. Har en med cøliaki i familien, men lurer på om man kan bytte ut Toro fin kakemiks med vanlig hvetemel når man baker til folk som tåler gluten?

  3. Christina

    21. mars 2016 at 11:47

    Så utrolig flink du er!!! Fulgt med på årets Kakekrigen, og heiet på deg hele veien ?
    Så gøy å finne så mange gode glutenfrie oppskrifter? Kjempe kjekt for oss med cøliaki?
    God klem til deg ??

  4. Ritza

    6. november 2017 at 20:18

    Hei, hvor i ovnen skal denne kaken stekes:)? Skal den stekes på rist eller stekeplate:)?

  5. Ida

    9. januar 2020 at 07:25

    Hei

    Takk for fin oppskrift!

    Jeg lagde denne kaken i går. Jeg fulgte oppskriften og det ble veldig mye mousse. Er det riktig at det skal være 6 dl føte, 6 egg m.m. når man lager kun én kakebunn a 20 cm?

    For øvrig, noen tips til hvordan man best mulig smører utover smørekremen etter at kaken er dekket med mousse?

    Hilsen Ida

Legg igjen en kommentar til Anne Stine Cancel

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.