Glutenfrie Brød

Glutenfritt fiberbrød med havre, fiken og valnøtter

Det her brødet er saftigt og smaker godt. Tørked frukt og nøtter gir brødet en bra konsistens. La deg ikke skremmes av dag 1 og 2, det er bare gryn og kjerner som skal bløtlegges og hvile under natten, ikke mer komplisert en så.

Ingredienser 2 brød

Dag 1

  • 500 gram vann
  • 260 gram glutenfrie havregryn
  • 70 gram solsikkekjerner
  • 70 gram helt bokhvete

Dag 2

  • 150 gram lunket vann
  • 30 gram fersk gjær
  • 7 dl (430 gram) Semper mix med Fiber
  • 1 dl (20 gram) pofiber
  • 1 dl (100 gram) tyttebær
  • 75 gram mørk sirup
  • 60 gram tørkede fiken
  • 50 gram valnøtter
  • 2 klyper havsalt

Slik gjør du

Dag 1

  • Bløtlegg alt, og sett tildekket på benken over natten

Dag 2

  • Grovhakk fiken og valnøtter
  • Ta frem bløtleggingen, løs opp gjær i det lunka vannet og ha det i bløtleggingen, tilsett glutenfritt mel, pofiber, salt, sirup, elt deigen i maskin på middels hastighet i nesten 10 minutter, ha i fiken, valnøtter og tyttebær og elt det in i deigen, la deigen, dekk den til og sett lunt for heving i 45 minutter
  • Ha deigen over på en benk og ha olje på hendene, del deigen opp i 2 brødformer og la deigen etterheve i 45 minutter
  • Sett ovnen på 200 grader, stek brøden i 40 minutter, om brødene virker litt understekte kan du ta de ut av formene og ettersteke i 5-10 minutter

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.