
Glutenfritt fiberbrød med havre, fiken og valnøtter
Det her brødet er saftigt og smaker godt. Tørked frukt og nøtter gir brødet en bra konsistens. La deg ikke skremmes av dag 1 og 2, det er bare gryn og kjerner som skal bløtlegges og hvile under natten, ikke mer komplisert en så.
Ingredienser 2 brød
Dag 1
- 500 gram vann
- 260 gram glutenfrie havregryn
- 70 gram solsikkekjerner
- 70 gram helt bokhvete
Dag 2
- 150 gram lunket vann
- 30 gram fersk gjær
- 7 dl (430 gram) Semper mix med Fiber
- 1 dl (20 gram) pofiber
- 1 dl (100 gram) tyttebær
- 75 gram mørk sirup
- 60 gram tørkede fiken
- 50 gram valnøtter
- 2 klyper havsalt
Slik gjør du
Dag 1
- Bløtlegg alt, og sett tildekket på benken over natten
Dag 2
- Grovhakk fiken og valnøtter
- Ta frem bløtleggingen, løs opp gjær i det lunka vannet og ha det i bløtleggingen, tilsett glutenfritt mel, pofiber, salt, sirup, elt deigen i maskin på middels hastighet i nesten 10 minutter, ha i fiken, valnøtter og tyttebær og elt det in i deigen, la deigen, dekk den til og sett lunt for heving i 45 minutter
- Ha deigen over på en benk og ha olje på hendene, del deigen opp i 2 brødformer og la deigen etterheve i 45 minutter
- Sett ovnen på 200 grader, stek brøden i 40 minutter, om brødene virker litt understekte kan du ta de ut av formene og ettersteke i 5-10 minutter