
Sjokoladefudge med valnøtter
Det her er første gangen jeg prøver og lage sjokoladefudge, det er Roy Fares sin oppskrift http://www.byroyfares.se/lang/se/chocolate-fudge/. Disse lager jeg garantert flere ganger.
Ingredienser
- 400 g mørk sjokolade, 55%
- 100 g valnøtter (2 dl)
- 270 g strøsukker (3 dl)
- 400 g karamellisert kondensert melk (1 burk)
- 60 g smør
- 5 g salt (¾ tsk)
- 140 g mini marsmallows (ca 35)
- 10 g vaniljesukker
Slik gjør du
- Hakke sjokoladen og valnøttene og legg i en bunke. Smør en form, 21 x 21 cm, med olje og dekk den med bakepapir
- Blande sukker, karamellisert kondenserert melk, smør og salt i en kastrull. Blande konstant til røren begynner og putre og sukkeret har smeltet. Senk gradene til middels og hell opp i marsmallows, rør videre til du ser at alle marsmallows har smeltet. Dra kastrullen vekk fra varmen, ha i sjokoladen, valnøttene og vaniljesukkeret og rør til sjokoladen har smeltet helt
- Hell blandningen i formen og la stå i kjøleskap i minst 4–5 timer. Vend ut fudgen ur formen og skjær den i biter, sirka 3 x 3 cm. La fudgen stå i 1–2 timer i romstemperatur så den blir litt tørr utenpå skjærsnittet så de ikke fastner i hverande senere.