Glutenfri Jul Glutenfritt Godteri

Sjokoladefudge med valnøtter

Det her er første gangen jeg prøver og lage sjokoladefudge, det er Roy Fares sin oppskrift http://www.byroyfares.se/lang/se/chocolate-fudge/. Disse lager jeg garantert flere ganger.

Ingredienser

  • 400 g mørk sjokolade, 55%
  • 100 g valnøtter (2 dl)
  • 270 g strøsukker (3 dl)
  • 400 g karamellisert kondensert melk (1 burk)
  • 60 g smør
  • 5 g salt (¾ tsk)
  • 140 g mini marsmallows (ca 35)
  • 10 g vaniljesukker

Slik gjør du

  • Hakke sjokoladen og valnøttene og legg i en bunke. Smør en form, 21 x 21 cm, med olje og dekk den med bakepapir
  • Blande sukker, karamellisert kondenserert melk, smør og salt i en kastrull. Blande konstant til røren begynner og putre og sukkeret har smeltet. Senk gradene til middels og hell opp i marsmallows, rør videre til du ser at alle marsmallows har smeltet. Dra kastrullen vekk fra varmen, ha i sjokoladen, valnøttene og vaniljesukkeret og rør til sjokoladen har smeltet helt
  • Hell blandningen i formen og la stå i kjøleskap i minst 4–5 timer. Vend ut fudgen ur formen og skjær den i biter, sirka 3 x 3 cm. La fudgen stå i 1–2 timer i romstemperatur så den blir litt tørr utenpå skjærsnittet så de ikke fastner i hverande senere.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.