Glutenfrie Mousser

Enkel sjokolademousse uten gelatin

Det her er en enkel og kjapp måte og lage mousse på, uten gelatin. Hvis du lager den i porsjonsglass så trenger den heller ikke så lang tid i kjøleskap før den stivner.

Ingredienser

  • 100 gram mørk sjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • 2 st eggeplommer
  • Peppermyntolje (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Smelt sjokoladen i en kjele over et vannbad
  • Pisk eggplommene i en bakebolle med elvisp
  • Hell sjokoladen i eggplommene i en tunn stråle samtidig som du pisker
  • Piske fløten i en annen bakebolle til den er ganske stiv og hell den over i sjokolade og eggrøren, litt om gangen og piske hele veien til du har en jevn mousse
  • Fyll sen moussen i glass eller i en fin glassbolle og la den stå kallt minst 1 time før servering, pynte med bær, hakket sjokolade eller hva du ønsker

Det her er en perfekt dessert etter middagen når det er helg:)

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.