
Glutenfrie Oreocupcakes
Oreo her og Oreo der, disse kakene ser du ofte på kafé, du ser dom i store kaker, som is, eller som jeg har laget her i en cupcakeversjon. Det finnes glutenfrie oreokaker fra forskjellige merker, i denne opskriften har jeg brukt glutenfrie oreokaker fra serien Free From, der heter de O´choco.
Ingredienser Muffins ca 12 stk mellomstore
- 100 gram smør
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl Schär Mix C
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl H-melk
- Free from O’choco kakor
Slik gjør du
- Smelt smør i en kastrull i sammen med melken
- Pisk egg og sukker noen minutter på høy hastighet til det er hvitt og luftigt
- Blande bakepulver, vaniljesukker og mel i en plastikkpose (brødpose)
- Hell smør og melkeblandningen sammen med de tørre ingrediensene oppi eggedosisen, blande det med en slikkepott til det ikke er noen klumper igjen
- Hakke så mange kaker du ønsker, tror jeg brukte 5 kaker her
- Hell smeten i muffinsformer som du plasser på et muffinsbrett, stekes på 180 grader i ca 15-18 minutter
Ingredienser Frosting
- 25 gram romtemperert smør
- 1 vaniljestang
- 4 dl melis
- 3 ss kremfløte
- 1 dl Philadelphiaost eller annen naturell kremost
- Saft fra sitron (kan sløyfes)
- Free from O’chocos kakor
Slik gjør du Frosting
- Rør smøret med en slikkepott eller elvisp
- Dele og skrape ur vaniljestangen og legg den i smøret
- Tilsett melis, litt om gangen og begynn og piske på lav hastighet så du ikke har melis over hele kjøkkenbenken, tilsett kremfløten og piske videre
- Nå har du i philadelphiaost/kremost og pisker noen minutter til du har en jevn frosting, smake av med saften fra 1 sitron
- Sen dekorerer du cupcakesen, hakker noen oreokaker og drysser over frostingen, dele eventuellt en hel oreokake og sett på toppen