Glutenfrie Vafler

Glutenfrie Vafler

Idag er det vaffeldagen, tenk så mange herlige vaffler det stekes idag! Sikkert i mange forskjellige former og smaker. Jeg har laget en klassisk vaffel, glutenfri men servert den som en kake fylt med syltetøy og kremfløte. Det er viktig og veie mel i glutenfrie oppskrifter men det er noen unntak der det ikke er så nøye med vekt, vaffler er et av de unntaken. Her er konsistensen på røren viktigere, hvis røren ikke flyter ut i «laggen» så må du ha i mer melk, og hvis den er før løs og renner over kanten må du ha i litt mer mel, prøv deg frem.

Ingredienser ca 5 vafler

  • 3 dl Schär Pattiseriemel (eller annen lys glutenfri miks)
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 50 gram smør
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ss vaniljesukker

Slik gjør du

  • Smelt smøret
  • Blande de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett så smør, egg og melk, piske tils du har en jevn og fin røre
  • La røren hvile 10 minutter før du begynner steke vafflene

1 Comment

  1. Thilde og Håkon

    12. februar 2020 at 18:48

    Du er best

Legg igjen en kommentar til Thilde og Håkon Cancel

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.