Glutenfrie Rullekaker

Glutenfri Budapestbakelse

Når du går på kafé i Sverige så har de ofte den her søtsaken og tilby deg, jeg har spist X antal budapestbakelser i mitt liv men jeg hade aldrig prøvd og bake den selv frem til jeg så en oppskrift som Roy Fares brukt, og nå vet jeg ikke om jeg kan kjøpe en på kafé igjen! En hjemmebakt, helt fersk budapestbakelse med «ekte» krem inni er en helt annen smaksopplevelse enn den du får på kafé. Anbefales!

Mitt første førsøk blei ikke vellykket, jeg stekte bunnen for lenge i ovnen så den blei tørr og derfor vanskelig og rulle isamen, så jeg lagde en ny bunn og stekte den litt kortere tid, det hjalp og marengsen blei mye enklere og rulle isamen.

Ingredienser (sirka 8 kakestykker)

 • 90 gram sukker (1dl)
 • 70 gram hasselnøttmel (1,5 dl)
 • 35 gram maizena, maisstivelse (0,5 dl)
 • 125 gram eggehvite (4st)
 • 90 gram sukker (1dl)
 • 300 gram pisket kremfløte
 • 1 boks hermetiske mandariner
 • 100 gram sjokolade (jeg brukte 55%)
 • (Kakaopulver til og drysse over den ferdige kaken hvis en ønsker)

Slik gjør du

 • Forvarm ovnen til 170 grader, legg bakepapir på ett bakebrett
 • Tips: Ta mandarinene ut av boksen og hell av saften, legg mandarinene på ett godt lager papir og la de tørke litt så slipper de ikke så mye væske i den ferdige kaken
 • Blande sukker, hasselnøtmel og maizena i en bakebolle
 • Pisk eggehvite til den begynner og skumme og bli «fluffy», tilsett litt sukker om gangen og når alt sukker er i så pisker du videre til du har en fast marengs. Blande i de tørre ingrediensene med en slikkepott, blande forsiktig til du har en jevn og fin røre
 • Spritse (det går fint og bare klippe i enden av spritsposen, eller så kan du bruke en rund tyll hvis du ønsker) sirka 17-18 lengder (på langs med stekebrettet altså fra kortside til kortside) eller tils du går tom for marengs
 • Stek marengsbunnen mitt i ovnen i sirka 20 minutter
 • Ta ut bunnen og la den avkjøles, legg ett bakepapir på bunnen (jeg la ett bakebrett over i tilegg siden den første bunnen sklei av og datt i gulvet fordi den var så glatt på bakepapiret) og vend den så du har undersidan opp
 • Fordele den piskede kremfløten jevnt over bunnen med en slikkepott, ha på mandarinene og rulle isamen kaken, sett den i kjøleskap under tiden som du tar oppvasken og smelter sjokoladen så blir den lettere og skjære i fine stykker
 • Smelt sjokoladen og ringle den over kaken i en tynn stråle, drysse over kakaopulver hvis du ønsker
Hvis du ikke liker mandariner kan du selfølgeligt bytte de ut til ferske bringebær, blåbær, mango eller annen frukt/bær:)
LYKKE TIL

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.