
Glutenfri Sjokoladekake
Den her sjokoladekaken har mange forskjellige navn i Sverige som bland annet Kärleksmums, Snoddas, Moccarutor for og nevne noen.
Det er en sjokoladekake som i alle fall når jeg var barn ofte var til stede på kakebordet i barnebursdager. Når min mamma bakte den til min bursdag brukte hun ikke kokosmasse ovenpå glasuren men hun brukte fargerikt strøssel. Glasuren kan man blande med melk men hvis man ønsker går det fint an og bytte ut melken til kaffe, det smaker også veldig godt.
Ingredienser Sjokoladekaken
- 150 gram smør
- 3 egg
- 2,5 dl sukker
- 1 dl kefir
- 1 dl kakao
- 3 dl Semper Fin Mix
- 2 ts bakepulver
- 1 ss vaniljesukker
Slik gjør du Sjokoladekaken
- Forvarm ovnen til 150 grader, dekk en firkantet springform 25*25 cm med bakepapir
- Smelt smøret
- Pisk egg og sukker til det er lyst og luftig
- Tilsett resten av ingrediensene og pisk sammen på lav hastighet til alle klumpene er borte
- Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter
- La kaken avkjøles før du tar den ut av formen
Ingredienser Sjokoladeglasur
- 1/2 dl kakao
- 1,5 dl melis
- 1/2 dl melk alternativt sterk kaffe
- kokosmasse eller strøssel til å strø på toppen
Slik gjør du Sjokoladeglasuren
- Pisk sammen glasuren med en slikkepott eller skje, hell den over den avkjølte kaken og strø over kokos eller strøssel