
Glutenfritt banan og nøttebrød
Dette er et veldig godt brød, det står litt i mellom kake og brød kanskje noen syntes siden bananene gir brødet en del sødme. Det er veldig godt og riste det og spise med et generøst lager grovt peanøttsmør oppå. Nam!
Ingredienser
- 3 små ekologiske bananer
- 2 dl glutenfrie havregryn
- 3 dl Provena glutenfritt havremel (rosa pose)
- 1 dl bokhvetemel
- 1,5 dl kesam
- 1/2 ts honning
- 1/2 dl grovt peanøttsmør
- 2 ts natron
- 1 ss rapsolje eller annen neutral olje
- 1 ts salt
- 1 dl hasselnøtter
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 195 grader (varmluft)
- Smør en avlang brødform og dekk formen med glutenfritt mel
- Skrelle og mose bananene
- Grovhakk hasselnøttene
- Bland alle tørre ingrediensene i en bakebolle (nøttene også)
- Rør i kesam, honning, peanøttsmør og olje med slikkepott og ha så i de moste bananene og rør deigen med deigkrok på kjøkkenmaskinen i noen minutter
- Fordele deigen jevnt i formen som du forberedt
- Stek brødet midt i ovnen i sirka 25-30 minutter, kjenn i mitten på brødet med en grillpinne for og se om brødet er stekt helt igjennom, hvis pinnen kommer ut tørr er brødet ferdig
2 Comments
Ingelin
15. desember 2016 at 19:01Hei!
Hvordan tror du det er å bytte bokhvetemelet med feks semper mix eller noe annet?
Hilsen
Ingelin
Malin Flink
25. desember 2016 at 14:08Hej Ingelin!
Tror det ska gå fint och byta ut bovetemjölet till Semper Mix ja:)