
Glutenfrie småkaker med kokoskrem
Disse småkakene har en akkurat passe smak av marsipan og sødme. Du kan fint servere kakene sånn som det er men hvis du vil gjøre noe ekstra kan du lage en kokossmørkrem og fylle kakene med.
Antall varierer selfølgeligt avhengig av hva slags bakeformer du bruker. Jeg har brukt nok så små pepperkakestjerner og fikk ut 50 kaker med fyll (100 enkle kaker uten fyll). Det går helt sikkert fint og halvere oppskriften hvis du ønsker det.
Ingredienser Kakene
- 180 gram Mix Well Basmjöl (med glutenfri hvetestivelse)
- 100 gram kaldt smør
- 150 gram Odense Ekte Marsipan
- 1 ss vann
Ingredienser Kokossmørkrem
- 100 gram romtemperert smør
- 2-3 dl melis
- noen ts kokosessens
Slik gjør du Kakene
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (kitchen aid med k-visp) og la maskinen jobbe til du har en jevn deig, legg deien i plastikkfolie og avkjøl i kjøleskap 30 minutter før du ruller den ut
- Kjevle ut deigen på en kjøkkenbenk (bruk glutenfritt mel så ikke deigen fastner), trykk ut små kaker og stek kakene på midterste rille 180 grader i ca 10 minutter, de skal ikke få farge, det er altid lurt og prøve en kake alene i ovnen først for og se hvor lang tid den trenger, slik unngår du ett helt brett med misslykkede kaker
- Imens kakene avkjøles på kjøkkenbenken kan du lage kokossmørkremen, så spritser du kremen mellom kakene og setter de i samen to og to, strø lite melis over kakene til slutt hvis du ønsker
Slik gjør du Kokossmørkremen
- Pisk smøret i en kjøkkenmaskin (eller med elvisp) til det har blitt nesten helt hvitt, tilsett melis litt om gangen og smake av underveis, hell til sist i kokosessensen etter smak