Glutenfri Jul Glutenfrie Småkaker

Glutenfrie sprø pepperkaker

Nå vil jeg gi dere min oppskrift på mine glutenfrie sprø pepperkaker uten gluten og hvetestivelse. Det kan være vanskelig og finne ferdig glutenfri pepperkakedeig i butikken. De plassene som faktiskt selger det tar veldig godt betalt for den og det er unødvendig når det er så enkelt og lage den selv og da unngår du også alle rare tilsatser og E-emnen. Men husk att røren trenger og stå i kjøleskap noen timer før du kan skjevle den ut, lurt og lage den om kvelden så den får stå over natten eller tidlig morgen og lage selve kakene på kvelden:)

Ingredienser

 • 1/4 agavesirup (går helt sikkert fint med vanlig lys sirup også)
 • 80 gram mejerismør
 • 1/2 dl brunt sukker
 • 1/2 ts malt kardemomme
 • 1 ts malt kanel
 • 1 ts malt ingefær
 • 1 ts malt nellik
 • 1 ts natron
 • 1/2 dl kremfløte
 • 1, 5 dl Teff (Holmen Crisp brun pose)
 • 1 dl mandelmel, finmalt

Slik gjør du

 • Smelt smør i en kasserolle som alle ingredienser får plass i, isamen med sirup, sukker og krydder, det skal ikke koke, trekk kasserollen ifra varmen når den begynner og boble
 • Blande melet med natron
 • Hell kremfløten og melblandningen ned i sirupsblandningen, rør til du har en jevn og fin deig, hell den over i en plastikkboks og avkjøl i kjøleskap over natten (jeg lagte deigen på morgenen og bakte den ut på ettermiddagen)
 • Ta ut deien og dele den i 2 eller 3 deler, kjevle ut deigen på en benk og bruk ekstra mel hvis du trenger, trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek kakene på ett bakebrett dekket med bakepapir på midterste rille i 8-10 minutter på 180 grader, følg med på fargen det går fort fra brun til sort!

Lykke til videre med julbaksten og alle forberedelser

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.