
Glutenfrie grove rundstykker med gulrot og valnøtter
Det her er en fantastisk oppskrift på glutenfrie grove rundstykker. Jeg baker sjelden brød til meg selv men når jeg gjør det så blir det oftest disse rundstykkene, de smaker kjempegodt, gulrøttene gir brøden saftighet og valnøttene gir en god konsistens og smak.
Hvis du ikke har havremel hjemme så går det nok helt fint og bytte til et annet glutenfritt mel.
Ingredienser (8stk)
- 2,5 dl melk
- 0,25 dl rapsolje
- 20 gram fersk gjær
- 0,5 ts sirup
- 1 ss psylliumfrøskall (alt fiberhusk)
- 50 gram hakkede valnøtter
- 80 gram (2 dl) grovt reven gulrot
- 1 dl kesam
- 55 gram (1 dl) Provena grovt havremel (orange påse)
- 195 gram (3dl) Semper Grov Mix
- en god klype maldonsalt
Slik gjør du
- Varm melken og oljen till ca 37 grader
- Smuldre gjæren i bollen (den som hører til kjøkkenmaskinen) og rør ut den med melkeblandningen, rør ned psylliumfrøskallen, sirupen og vispe det i samen, la det stå 10 minutter
- Starte maskinen på lav hastighet med eltekroken på, hell i havremel, gulrøtter og grovt mel-litt om gangen samtidigt som maskinen jobber, når alt mel er i tilsetter du kesam og salt og lar maskinen gå på middels hastighet i 3-4 minutter og hell til slutt i valnøttene
- La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 1 time
- Hell deigen over på kjøkkenbenken med litt ekstra grovt mel hvis du trenger, del deigen i 8 emner, og forme til boller, legg bollene på et bakebrett som du har dekket med bakepapir, pensle bollene med rapsolje og strø litt maldonsalt på toppen og finhakkede valnøtter hvis du ønsker, la bollene heve 20 minutter ekstra
- Stek rundstykkene på 225 grader i 20-25 minutter på midterste rille