Glutenfri Mat

Glutenfri marinert ørret med coleslaw

Fordelen med denne retten er at du fint kan tilberede den dagen før du skal spise den.

Fisken smaker bedre det lengre den ligger i marinaden og over natten er det optimale. Coleslawen får også mer smak når den står lenger og den holder seg fint flere dager i kjøleskap.

Ingredienser Ørret

  • 4 ørretfileér (ca 500 gram)
  • 1,5 ss fersk ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts chili
  • 1/2 lime, skall og saft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Finriv ingefær, finhakk chili, riv limen og bland ingrediensene i en bolle
  • Bland i olje og legg deretter fisken oppi, tilsett limesaft, salt og pepper etter smak
  • Da er ørreten klar til steking eller ovnsbaking

Ingredienser Coleslaw 3-4 porsjoner

  • 1/2 hvit hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 rødløk
  • 1,5 dl-2 dl creme fraiche
  • 3 ss majones
  • lime, salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær kålen og gulrøttene i så tynne strimler du klarer og legg i en bolle
  • Skrell løken og skjær den i så tynne strimler du klarer og legg i samme bolle
  • Tilsett rømme og majones, rør godt
  • Tilsett saften fra limen, salt og pepper etter smak

Server ørreten nystekt med coleslaw og glutenfritt brød:)

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.