
Glutenfri marinert ørret med coleslaw
Fordelen med denne retten er at du fint kan tilberede den dagen før du skal spise den.
Fisken smaker bedre det lengre den ligger i marinaden og over natten er det optimale. Coleslawen får også mer smak når den står lenger og den holder seg fint flere dager i kjøleskap.
Ingredienser Ørret
- 4 ørretfileér (ca 500 gram)
- 1,5 ss fersk ingefær
- 1 ss olje
- 1 ts chili
- 1/2 lime, skall og saft
- salt og pepper
Slik gjør du
- Finriv ingefær, finhakk chili, riv limen og bland ingrediensene i en bolle
- Bland i olje og legg deretter fisken oppi, tilsett limesaft, salt og pepper etter smak
- Da er ørreten klar til steking eller ovnsbaking
Ingredienser Coleslaw 3-4 porsjoner
- 1/2 hvit hodekål
- 2 gulrøtter
- 1/2 rødløk
- 1,5 dl-2 dl creme fraiche
- 3 ss majones
- lime, salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær kålen og gulrøttene i så tynne strimler du klarer og legg i en bolle
- Skrell løken og skjær den i så tynne strimler du klarer og legg i samme bolle
- Tilsett rømme og majones, rør godt
- Tilsett saften fra limen, salt og pepper etter smak
Server ørreten nystekt med coleslaw og glutenfritt brød:)