
Glutenfri Minipavlova
Har du ikke lyst til å bruke så mye tid på kjøkkenet når solen skinner? Lag marengsbunner til minipavlovas kvelden før festen så gjenstår bare pynten like før servering!
Ingredienser (6 bunner)
- 2 eggehviter
- 1,5 dl sukker
- saften fra 1/4 lime
Slik gjør du
- Dekk et stekebrett med bakepapir, sett ovnen på 130 grader
- Pisk eggehvitene på lav hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og tilsett sukker litt etter litt. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten litt og pisker til du får en glatt, skinnene og stiv marengs
- Lag 6 små marengsbunner med en teskje, lag en liten grop i midten av hver bunn
- Stek bunnene i ca 40 minutter i nedre del av ovnen (løft førsiktig en bunn med stekespade, hvis den løsner lett fra papiret er den ferdig)
Ingredienser fyll
- Dulche de leche (karamellisert melk)
- ca 1-2 dl vaniljekrem
- Friske bær
Slik gjør du
- Ha et par skjeer med karamell på hver bunn og fyll på med vaniljekrem, pynt deretter med mer karamell og avslutt med bær på toppen