Glutenfri Jul Glutenfrie Kaker/Tårtor Publisitet/Media

Glutenfri Sjokoladekake med appelsin og karamelliserte nøtter

Det her er en luxuskake som smaker helt fantastisk hvis du elsker sjokolade og appelsin! Det er flere trinn i oppskriften men la deg ikke skremmes av det, les nøye gjennom den før du begynner og sett av god tid når du skal bake.

Ingredienser Sjokoladekaken

  • 155 gram smør
  • 350 gram sukker  (3,5  dl)
  • 4 egg
  • 180 gram Semper Fin Mix (2,5 dl)
  • 20 gram maizena maisstivelse (2,5 ss)
  • 80 gram kakao (1,5 dl)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 appelsin
  • 140 gram melk (1,5 dl)
  • 40 gram cointrau appelsinlikør (2,5 ss)

Ingredienser Sjokoladekrem (fyll inni kaken og til å dekke hele kaken utenpå)

  • 40 gram smør, romtemperert
  • 330 gram melis (6 dl)
  • 80 gram kakao (1,5 dl)
  • 160 gram kremost (naturell smak)
  • 2 ss cointrau eller saft fra appelsin

Ingredienser Sjokoladeganache (som kun skal helles på toppen og renne utover kantene, se bilden)

  • 110 gram mørk sjokolade
  • 3/4 dl kremfløte

Ingredienser Karamelliserte nøtter (strøs på midten oppå kaken helt på slutten)

  • 1,5 ss sirup
  • 3/4 ss sukker
  • 60 gram pistasjenøtter
  • 40 gram pekannøtter
  • 30 gram valnøtter
  • 1 ss smør
  • flingssalt/havssalt

Ingredienser Appelsinsukkerlag (til dunking av sjokoladebunnen, kan sløyfes men gjør kaken mer saftig)

  • 1 appelsin
  • 1-2 ss cointrau
  • 1-3 ss sukker

Slik gjør du Sjokoladekaken

  • Smør og dekk 3 runde bakeformer med løstagbar kant á 18 cm med bakepapir i bunn og på sidene, sett til siden og varm opp ovnen til 180 grader
  • Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig, ha i et egg om gangen og pisk nøye mellom hvert egg så røren ikke skiller seg
  • Blande alle tørre ingrediensene i en bakebolle og sikt de ned i smør og eggblandningen isamen med cointrau, revet skall fra appelsinen og melk, la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet til røren er jevn og fin
  • Fordel røren i formene som du forberedt, stek bunnene i midten av ovnen i sirka 30 minutter, la de avkjøles

Slik gjør du Sjokoladekremen

  • Pisk smøret, hell oppi melis og kakao, lav hastighet på maskinen så du ikke får melis over hele kjøkkenet, ha oppi kremosten og pisk videre på middels hastighet og tilsett til slutt cointrau og saft fra appelsin-smake av og når du syntes det smaker veldig godt setter du kremen til siden

Slik gjør du Sjokoladeganachen

  • Finhakk sjokoladen, varm opp kremfløten til kokepunktet og hell den over den hakkede sjokoladen, la den stå noen minutter og rør sen forsiktigt til den blir jevn og fin, la den avkjøles

Slik gjør du Karamelliserte Nøttene

  • Forvarm ovnen til 175 grader, dekk ett bakebrett med bakepapir
  • Smelt sukker og sirup i en stekepanne til det er gyldent i fargen, tilsett nøttene og rør rundt så alle nøttene får sukkersirupen over seg, rør in smøret og fordele straks nøttene på brettet, her kan du ta hjelp av en gaffel-jo lenger tid du bruker jo vanskligere blir det og få nøttene fra hverandre, strø noen klyper havssalt over nøttene og stek de på miderste rille i 8-10 minutter-følg med på fargen på nøttene,sett de til siden og la de avkjøles

Slik gjør du Appelsinsukkerlaken

  • Hell opp ingredensene i en kasserolle, varm opp til sukkeret har smeltet og smak av med mer appelsinsaft, cointrau eller sukker etter eget ønske, sett til siden og la den avkjøles

Montere Sjokoladekaken

Nå er det på tide og montere hele kaken! Legg den første bunnen på fatet du skal servere kaken på, pensle riklig med appelsinsukkerlaken.

Bre over ett godt lag av sjokoladekremen, legg på neste bunn og pensle den godt med appelsinsukkerlaken, på med mer sjokoladekrem og legg på siste bunnen, nå skal du bruke resten av sjokoladekremen til og dekke toppen og resten av hele kaken. Til slutt heller du sjokoladeganachen på toppen og hjelper den litt utover kantene med hjelp av en slikkepott/spatula, helt til slutt strør du de karamelliserte nøttene på toppen av kaken så er den klar for servering. Det her er en av de kakene jeg fikk mest skrøyt av ifra Monica og Lars når jeg var med i Kakekrigen i våras.

Lykke til og ønsker dere en fortsatt fin tid av det som er igjen av 2016.

2 Comments

  1. Maria

    6. januar 2017 at 22:11

    Hei! Jeg har er spørsmål ang selve kake-delen av oppskriften. Før jeg fant denne nettsiden, fant jeg oppskriften din på Fem/Kakekrigen sin nettside; det er noen små variasjoner. I den oppskriften står der 165 gr Toro fin kakemiks (glutenfri) men i denne står det 180 gr Semper fin miks…(?)
    Hva bruker jeg?
    Bruker du hel -eller lettmelk?

    Hilsen Maria fra Hafrsfjord 😊

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.