
Glutenfri Müslibar med havre
Disse er perfekte og ha med i sekken på turen, til kaffen i bilen eller i matpakken til skolen.
Ingredienser 6 stk
- 120 gram honning
- 3,5 dl glutenfrie havregryn
- 1 dl glutenfrie rice krispies
- 1,25 dl usaltede cashewnøtter
- 0,75 dl neutral olje
- 0,5 dl rosiner
- 0,5 dl kokosmasse
- 0,5 dl brunt rørsukker
- 0,75 ts kanel
- 3 tørkede hakkede fiken
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 140 grader
- Dekk en ovnsform (15*20 cm) med bakepapir
- Ha honning, sukker og olje i en kasserolle, varm opp og la det koke til sukkeret er oppløst, sett til side
- Blande de tørre ingrediensene i en bolle og hell over honningblandingen, rør alt godt isamen og hell opp i ovnsformen, press ut over kantene så overflaten blir jevn
- Stek i ovnen i 40-50 minutter eller til overflaten er gyllenbrun
- La den avkjøles helt i formen før du skjærer den opp i 6 barer eller den størrelsen du selv ønsker
Disse barene er holdbare opp til 5 dager i en lufttett beholder i romtemperatur