
Glutenfri Fiskesuppe
Jeg er ofte skeptisk til fiskesuppe, fordi jeg ikke vil kjenne smaken av hav eller finne noen rare fiskebiter med brune ting på, eller aller verst få en bit av ett bein i munnen, få ting er så ekle som det:)! Derfor lager jeg heller min egen fiskesuppe.
Denne suppen har jeg fått fine tilbakemeldinger på, milde smaker og ingen rare ingredienser. Du kan selfølgeligt velge akkurat hva slags fisk du vil og er du glad i reker kan du ha det og oppi.
Ingredienser (ca 6 pers)
- 700 gram ørret skåret i kuber
- 200 gram torsk skåret i kuber
- 1,5 l fiskebuljong
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1 løk
- 1, 5 dl chilisaus
- 5 dl creme fraiche
- glutenfritt lyst mel (ca 1-2 ss) og smør
- salt, pepper, timian
- olivenolje
Slik gjør du
- Skrell og finhakk løken, stek den i en god klatt med smør i en stor gryte, hell i melet, spe ut det med fiskebuljongen
- Rør inn creme fraiche, chilisaus, og timian
- Tillsett fisken, la suppen koke på svak varme i 5 minutter, tillsett grovt revne gulrøtter og skivet purre, salt og pepper, la suppen koke ytterligere 5 minutter, smake av med krydder og tillsett litt olivenolje
- Til den her suppen serverer jeg nystekt focacciabrød
Håper det smaker