Glutenfri sjokoladekake

Det er noe klassisk og veldig tradisjonelt ved sjokoladekake, den passer til alle anledninger og høytider og er høyt elsket av mange!

Desember er ikke ett unntak, du ser, lukter og smaker sjokolade overalt.

Av og til er ofte det enkle det beste og det er hva denne sjokoladekaken symboliserer. Perfekt når du skal ha med noe til bufféen men ikke vil balansere rundt på bær og være urolig for frosting som skal smelte eller dekorasjoner som skal skli avgårde. Nei denne tar du enkelt med deg hjem til noen eller serverer hjemme uten stress og uroligheter.

Og hvis du vil gjøre det lille ekstra og bare piffe den litt opp så kan du fint drysse over litt kakaopulver og vil du gjerne servere noe til så er den her magisk i samen med lett pisket krem og rårørte bringebær (går veldig fint med fryste, kan trenges litt sukker).

Den er spiseklar rett fra ovnen for den som liker fondant og deigete kaker men den er fantastisk etter noen dager i kjøleskap, da betydligt mer fast i formen selvfølgelig men akk så god, den smelter på tungen! Selv liker jeg den best etter noen timer når den fått satt seg, den er utrolig saftig og har en perfekt smak av sjokolade. Oppskriften på kaken kommer fra Matmagasinet, en kafé jeg tidligere jobbet på her i Stavanger.

 

Ingredienser

  • 400 gram kokesjokolade
  • 200 gram sukker
  • 280 gram mejerismør
  • 8 eggeplommer
  • 8 stivpiskede eggehviter
  • 60 gram Semper Fin Mix

Slik gjør du

  • Forbered en rund springform, 24 cm med smør/papir, forvarm ovnen til 170 grader
  • Smelt smør og sjokolade på lav temperatur i en kasserolle, ha i sukker
  • Rør inn eggeplommene, ett om gangen
  • Vend inn melet og rør videre
  • Til slutt har du oppi den stivpiskede eggehviten, litt om gangen med en slikkepott og rør hele tiden så du får en jevn røre uten klumper
  • Hell røren over i formen og stek kaken i midten av ovnen i  35-40 minutter, den skal være litt løs og deigete, ikke tørr som ett sukkerbrød
  • La den avkjøles på kjøkkenbenken

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *