Glutenfri Mat

Bakt søtpotet

Det her er en fin vegetarlunsj, god på smak og her er det kun fantasien som setter grenser siden det er mulig å variere fyll etter hva du har hjemme og liker best.

Ingredienser

  • Søtpotet
  • Squash
  • Mais
  • Purre
  • Krydder/ferske urter
  • Fetaost eller gulost til topping

Slik gjør du

  • Vask og del søtpoteten i to, pensle med olje og sett den på et brett med bakepapir og inn i midten av ovnen på 200 grader i 20-30 minutter eller til den er blitt myk
  • Skrap ut noe av poteten med en gaffel eller skje, bland det med finhakkede grønnsaker og krydder, legg fyllet oppi poteten og strø over fetaost eller gulost, salt og pepper og stek i 10-15 minutter til
  • Server gjerne potetene med rømme

Du kan ha oppi hva enn du liker av grønnsaker og krydder, linser eller hvorfor ikke kikerter? Steketiden er bare et estimat og varierer avhengig av hvor store poteter du har og hvor effektiv ovnen du bruker er, her kan det ikke gå galt, det er bare å ta de ut og kjenne med en gaffel innimellom hvis du er usikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.