
Gluten og laktosefrie vafler
Da var den den 25 Mars og idag feires vaffeldagen, tradisjonen kommer ifra Sverige og der har den blitt ett symbol på att vinter blir til vår. En vaffel kan varieres i mange smaker og forskjellige skala av fiber og sukkerinnhold men idag blir det en klassisk vaffel uten gluten og laktose.
Ingredienser (sirka 12 vafler)
- 3 egg
- 1/2 dl sukker
- 6 dl lys gluten og melkefri melmiks
- 6 dl laktosefri melk
- 80 gram melkefritt smør
- 1 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker (ekte)
- 1 ts vaniljepuré
- en liten klype salt
- Laktosefri kremfløte til servering
Slik gjør du
- Smelt smøret, tilsett melken og sett til siden (lunket)
- Rør sammen egg og sukker, hell oppi de våte ingrediensene og til slutt de tørre, sikt røren (se tips)
- Sett vaffelrøren i kjøleskap i 30 minutter, da vil den tykne
- Stek vaflene med litt melkefritt smør hvis det trengs
- Server med syltetøy og pisket laktosefri krem eller hva du liker
Tips! Når jeg lager vafler og pannekaker sikter jeg alltid røren gjennom en sikt, da får jeg en jevn, tykk og fin røre.