Glutenfrie Kaker/Tårtor

Gluten og melkefri brownie

Det er høytid for baking og søtsaker disse dager, her er en påskete brownie med smak av lakrits, liker du ikke lakrits så kan du selvfølgelig velge egg med fruktsmak eller hvorfor ikke jelly beans? Jeg har laget denne på fullkornsrismel, det fungerte fint, du kan kjenne det litt i konsistensen men ingenting på smaken.

Ingredienser (25 x 25 cm) sirka 18 biter

  • 200 gram smeltet melkefritt smør (jeg brukte melkefritt mejerismør)
  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 1/2 dl fullkornsrismel
  • 6 ss kakaopulver
  • 1 ts ekte vaniljepulver

Forslag til dekorering

  • 1 liten boks (3 dl) laktosefri kremfløte (ikke sikkert du bruker hele, det er etter smak og behag)
  • Kakaopulver (her velger du selv hvor mye smak av kakao du ønsker, jeg brukte 2 ts per halv desiliter)
  • Vaniljesukker etter smak
  • Lakritsegg, jelly beans, fruktegg eller hva du har hjemme
  • Lakritsgranulat til strø (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker i en bakebolle, tilsett smøret i en tynn stråle, bland in resten av ingrediensene og rør godt til du har en jevn røre uten klumper
  • Forvarm ovnen til 180 grader, dekk en form med bakepapir (25 x 25 cm) hell i røren og la kaken steke på nederste rille i 30-35 minutter
  • Avkjøl kaken
  • Når brownien stått i kjøleskap noen timer setter den seg og det blir lett å skjære ut fine firkanter

Dekorering

  • Pisk kremfløten til den blir så pass stiv at du kan lage topper av den, hell oppi kakao og vaniljesukker- smak av, pisk til alt er godt blandet, hell oppi en sprøytepose med sprøytetipp til gress hvis du har, ellers en enkel liten rund tipp, blir litt flere runder med den tenker jeg, men gir noe av det samme mønstret til et fuglerede, toppes med lakritsegg og lakritsgranulat

(Grunnoppskriften har jeg tatt fra Pappa uten gluten sin bakebok og gjort den om til en gluten og laktosefri brownie)

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.