Glutenfrie Rullekaker

Glutenfri påskekake

Disse kakene er et fint innslag på dessertbordet. Rullekake pyntet med pisket krem og aprikoser i sukkerlake. Den er fylt med aprikos og ferskensyltetøy. Jeg har laget disse gluten og laktosefrie men du kan selvfølgelig bruke vanlige melkeprodukter hvis du ønsker det.

Ingredienser (cirka 13 kakestykker)

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1/2 dl laktosefri melk
  • 2 dl/120 gram Semper Fin Mix
  • 2 ss maisenna maisstivelse
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Til fyll og dekorering:

  • Et glass (380 gram) aprikos og ferskensyltetøy
  • 2-3 dl laktosefri kremfløte
  • Vaniljesukker
  • Aprikos i sukkerlake (hermetikkboks)

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 250 grader
  • Dekk et bakebrett 30*40 cm med bakepapir
  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Bland mel, maisenna, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, sikt det oppi eggedosisen
  • Tilsett melken og pisk på lav hastighet til røren er jevn og fin
  • Bre røren jevnt ut over brettet med en slikkepott og stek kaken på midterste rille i 4-5 minutter
  • La kaken avkjøles litt og snu den så oppå et rent bakepapir, dra vekk bakepapiret du stekte kaken på og bre så over syltetøy. Rull kaken fra den ene langsiden til den andre, pakk den inn i plastikkfolie og stram sidene, sett kaken inn i kjøleskap og la den hvile en times tid

Dekorering:

  • Pisk kremfløten stiv, smak til med vaniljesukker
  • Skjær opp kaken i 13 biter eller så store du selv ønsker
  • Legg noen skjeer pisket krem oppå hver kake og avslutte med en aprikos

TIPS!

Det går fort fra perfekt stekt til brent så her er det viktig å følge godt med på minuttene! Når kaken har en gylden brun farge og en gigantisk luftboble reiser sig på midten er den klar.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.