
Glutenfri rotfruktsuppe
Ingredienser 4-6 porsjoner
- 2 pastinakk
- 2 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 1-3 ss olivenolje
- 1 ts tørket basilikum
- 2 laurbærblad
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss ajvar relish* (kan sløyfes)
- 1-2 l hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
- 400 gram kikerter (i lake)
- 1 dl purre i skiver
- Salt, pepper og andre tørkede ørter du liker
Slik gjør du
- Vask og skjær purren i skiver
- Skrell og skjær grønnsakene i biter, finhakk hvitløken
- Ha olje oppi en stekepanne, fres hvitløk og grønnsaker
- Tilsett krydder/urter, tomatpuré, ajvar relish og buljong, la det koke 10 minutter
- Hell vannet av kikertene og skyll de. Hell kikerter og purre oppi suppen, la det småkoke til alt er varmt
- Smak til med krydder, salt og pepper
- Server suppen med et godt nystekt brød
TIPS!
Har du andre grønnsaker hjemme som kanskje begynner bli gamle – kutt de opp i biter og bruk i suppen. Kokte poteter liggende? De kan brukes i suppen. Linser, bønner? Har du noen i familien som ønsker kjøtt kan du skjære opp pølser og ha i suppen. Ja, du skjønner, suppe er fin mat og bruke «hva du har hjemme» ingredienser til. Det her er ett forslag til suppe som du kan variere med hva du liker best:)
*Ajvar Relish er en mos laget av grillet røkt paprika, aubergine og krydder. Det finnes også med smakstilsetninger som chili, hvitløk og andre krydder.