Glutenfri Mat

Glutenfri rotfruktsuppe

Ingredienser 4-6 porsjoner

  • 2 pastinakk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket basilikum
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss ajvar relish* (kan sløyfes)
  • 1-2 l hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
  • 400 gram kikerter (i lake)
  • 1 dl purre i skiver
  • Salt, pepper og andre tørkede ørter du liker

Slik gjør du

  • Vask og skjær purren i skiver
  • Skrell og skjær grønnsakene i biter, finhakk hvitløken
  • Ha olje oppi en stekepanne, fres hvitløk og grønnsaker
  • Tilsett krydder/urter, tomatpuré, ajvar relish og buljong, la det koke 10 minutter
  • Hell vannet av kikertene og skyll de. Hell kikerter og purre oppi suppen, la det småkoke til alt er varmt
  • Smak til med krydder, salt og pepper
  • Server suppen med et godt nystekt brød

TIPS!

Har du andre grønnsaker hjemme som kanskje begynner bli gamle – kutt de opp i biter og bruk i suppen. Kokte poteter liggende? De kan brukes i suppen. Linser, bønner? Har du noen i familien som ønsker kjøtt kan du skjære opp pølser og ha i suppen. Ja, du skjønner, suppe er fin mat og bruke «hva du har hjemme» ingredienser til. Det her er ett forslag til suppe som du kan variere med hva du liker best:)

*Ajvar Relish er en mos laget av grillet røkt paprika, aubergine og krydder. Det finnes også med smakstilsetninger som chili, hvitløk og andre krydder.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.