
Glutenfri myk banankake
Ingredienser (1 kake i brødform)
- 100 gram smør romtemperert
- 3 dl brunt rørsukker
- 2 egg
- 5 dl/260 gram Semper Mix
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 ts kanel
- 2 bananer (cirka 200 gram)
- 1/2 dl kald kaffe (melk går også fint)
Smør og glutenfri strøkavring til formen
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Smør en lang brødform 1,5 l med smør og glutenfri strøkavring
- Bland glutenfritt mel, bakepulver, natron, kanel, sett til siden
- Mos bananene godt med gaffel, sett til siden
- Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig
- Tilsett ett egg av gangen, pisk godt
- Hell oppi de resterende ingrediensene og pisk på lav hastighet til du har en jevn og fin røre
- Hell røren oppi formen og stek kaken på nederste rille i 1 time Kjenn med kakestikke i midten av kaken. Er stikken tørr er kaken ferdig. Henger det mye røre igjen på pinnen trenger den noen minutter til, følg med
Du kan velge å ha det dobbelte av banan oppi, det gir en mer kompakt kake og den kan trenge lenger tid i ovnen. Jeg liker den med litt mildere banansmak og synes det er passelig med 200 gram.