Glutenfrie Myke kaker

Glutenfri myk banankake

Ingredienser (1 kake i brødform)

  • 100 gram smør romtemperert
  • 3 dl brunt rørsukker
  • 2 egg
  • 5 dl/260 gram Semper Mix
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 2 bananer (cirka 200 gram)
  • 1/2 dl kald kaffe (melk går også fint)

Smør og glutenfri strøkavring til formen

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Smør en lang brødform 1,5 l med smør og glutenfri strøkavring
  • Bland glutenfritt mel, bakepulver, natron, kanel, sett til siden
  • Mos bananene godt med gaffel, sett til siden
  • Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig
  • Tilsett ett egg av gangen, pisk godt
  • Hell oppi de resterende ingrediensene og pisk på lav hastighet til du har en jevn og fin røre
  • Hell røren oppi formen og stek kaken på nederste rille i 1 time Kjenn med kakestikke i midten av kaken. Er stikken tørr er kaken ferdig. Henger det mye røre igjen på pinnen trenger den noen minutter til, følg med

Du kan velge å ha det dobbelte av banan oppi, det gir en mer kompakt kake og den kan trenge lenger tid i ovnen. Jeg liker den med litt mildere banansmak og synes det er passelig med 200 gram.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.