
Glutenfrie kanelboller
Ingredienser 14 boller
- 600 gram glutenfritt lyst mel (spar 50 gram til utbaking)
- 1 1/2 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
- 2 1/2 dl kesam, yoghurt eller rømme
- 2 1/2 dl lunket vann
- 1 pose tørrgjær
- 100 gram smeltet smør
- 2 ss fiberhusk
Til pensling: 1 egg (jeg pensler ikke mine boller med egg), perlesukker hvis du liker det
Til fyll: 3-4 ss smør, 2 ss sukker, 2 ss kanel
Slik gjør du
- Bland sammen mel, sukker, bakepulver, salt og kardemomme i en bakebolle
- Bland sammen kesam, lunket vann, gjær, smeltet smør og fiberhusk. NB Fiberhusk i væske gir en geleaktig konsistens for bedre utbaking, men bør ikke stå lenger enn 30-60 sekunder før du blander det inn med det tørre. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med ett kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time
- Kjevle ut deigen til en rektangel, cirka 1/2 cm tykt. Bre romtemperert smør ut over deigen og del den opp i skiver som måler 2 cm. Legg skivene på ett stekebrett med bakepapir og la dem heve lunt i minst 30 minutter
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Stek bollene på midterste rille i 12-15 minutter
- Ta bollene ut av ovnen og avkjøl
(Denne oppskriften er tatt rett av fra Den store glutenfrie bakeboka av Yiannis Filolias og Elisabeth Carlsen)