
Glutenfri sjokoladegranola
Ingredienser
- 6 dl glutenfri havregryn
- 1/2 dl valnøtter, hakkede
- 1 dl hasselnøtter, hakkede
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 2 ss chiafrø
- 3 ss kakaopulver
- 1 ss brunt rørsukker
- 0,75 dl kokosolje
- 1,5 dl agavesirup
- Hakket sjokolade (så mye som du selv ønsker, jeg brukte 50 gram)
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 170 grader
- Kle ett bakebrett med bakepapir, sett til siden
- Varm opp kokosolje sammen med agavesirupen i en stor stekepanne, rør rundt med stekespade eller tresleiv
- Hell over de tørre ingrediensene, rør rundt og tøm så alt oppå bakebrettet, spre det jevnt utover
- Stek granolaen på miderste rille i 10 minutter, rør rundt, sett den inn i ytterligere 10 minutter og fortsett samme prosedyre til den er blitt betydelig tørrere og fått en fin mørk farge
- Når granolaen er ferdig og har tørket kan du helle over den hakkede sjokoladen
Tips!
Granolaen vil tørke og bli sprøere når den har stått på kjøkkenbenken og blitt kald, så stek den ikke for lenge fordi du vil ha den helt tørr, da kan du få en bitter bismak av brent. Er du usikker kan du ta ut litt av granolaen og la den bli avkjølt på kjøkkenbenken, kjenn om den blir tørr og sprø. På slutten kan du senke gradene på ovnen og la den stå litt lenger på lavere temperatur