
Glutenfrie peanøttkuler
Ingredienser (15 stk)
- 1/2 dl mandler
- 1 dl glutenfrie havregryn
- 2 ss kokosmasse
- 4 ss peanøttsmør
- 2 ss agavesirup (går bra med flytende honning)
- 1 ts vaniljepuré/essens
- 2 ss kaldt vann
Topping
- 50 gram mørk sjokolade hvis du ønsker sjokoladetrekk
- 1 ts kokosolje
Slik gjør du
- Kjør nøttene i en blender eller foodprossesor til de er finmalte
- Hell oppi havregryn, kokosmasse, peanøttsmør, honning, vaniljeessens og vann i nøtteblandingen og miks til du har en jevn røre, det tar bare noen sekunder
- Smak eventuelt til med mer honning eller peanøttsmør
- Ta cirka en stor spiseskje av blandingen og rull til små kuler
- Oppbevar energikulene i en lufttett boks i kjøleskapet
Topping
- Om du ønsker kan du dyppe energikulene i sjokolade etter de har vært i kjøleskapet i rundt 30 minutter
- Smelt sjokolade sammen med kokosolje over et vannbad
- Dypp de kalde energikulene i den smeltede sjokoladen
Tips! Ha litt vann på hendene – da blir det lettere å rulle kulene
Denne oppskriften er fra Mills sin nettside: https://mills.no/oppskrift/mills/energikuler-med-peanottsmor/