Glutenfritt Godteri

Glutenfrie peanøttkuler

Ingredienser (15 stk)

  • 1/2 dl mandler
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss kokosmasse
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ss agavesirup (går bra med flytende honning)
  • 1 ts vaniljepuré/essens
  • 2 ss kaldt vann

Topping

  • 50 gram mørk sjokolade hvis du ønsker sjokoladetrekk
  • 1 ts kokosolje

Slik gjør du

  • Kjør nøttene i en blender eller foodprossesor til de er finmalte
  • Hell oppi havregryn, kokosmasse, peanøttsmør, honning, vaniljeessens og vann i nøtteblandingen og miks til du har en jevn røre, det tar bare noen sekunder
  • Smak eventuelt til med mer honning eller peanøttsmør
  • Ta cirka en stor spiseskje av blandingen og rull til små kuler
  • Oppbevar energikulene i en lufttett boks i kjøleskapet

Topping

  • Om du ønsker kan du dyppe energikulene i sjokolade etter de har vært i kjøleskapet i rundt 30 minutter
  • Smelt sjokolade sammen med kokosolje over et vannbad
  • Dypp de kalde energikulene i den smeltede sjokoladen

Tips! Ha litt vann på hendene – da blir det lettere å rulle kulene

Denne oppskriften er fra Mills sin nettside: https://mills.no/oppskrift/mills/energikuler-med-peanottsmor/

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.