Glutenfrie Muffins

Glutenfrie bananmuffins med valnøtter og sjokolade

Ingredienser (14 stk.)

  • 150 gram smøremyk (meierismør hvis du tåler det)
  • 2 egg
  • 1,75 dl/150 gram brunt rørsukker
  • 2 stk/160 gram overmodnet banan
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 3,5 dl/165 gram havremel
  • 0,75 dl/40 gram valnøtter (kan sløyfes)
  • 20 gram mørk vegansk sjokolade eller vanlig hvis du tåler det

Til dekorering

  • 1 dl gryr (kremfløte hvis du tåler det)
  • Vaniljesukker
  • Mørk vegansk sjokolade

Slik gjør du

  • Smelt smøret, sett til siden
  • Sett ovnen på 200 grader og ta frem *muffinsbrett og muffinsformer
  • Bland glutenfritt mel, bakepulver og kanel i en bolle
  • Mos bananene med gaffel på en tallerken
  • Hakk sjokoladen i ønsket størrelse
  • Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis
  • Hell melblandningen, bananmosen og det smeltede smøret i eggedosisen, pisk på lav hastighet til du har en jevn røre
  • Rør i den hakkede sjokoladen
  • Fordel røren i muffinsformene og stek på midterste rille i 15-20 minutter, avkjøl
  • Pisk gryr til den er fast, smak til med vaniljesukker
  • Finhakk sjokolade
  • Legg en skje med gryr på hver muffins å dryss over finhakket sjokolade

Tips!

Jeg vil virkelig anbefale deg å kjøpe et muffinsbrett hvis du baker muffins ofte. De finnes i forskjellige størrelser og priser. Det finnes de med plass for 6, 12 og 24 muffins.

Jeg har et fra Claes Ohlson med plass til 12 stk som er veldig bra, se bildet. Det som er viktig å se etter er at selve hullet har «rette kanter». Når du steker dine muffinser i et muffinsbrett hever de seg kjempefint, og du får høye fine muffins som holder formen gjennom stekingen.

Muffinsbrett

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.