
Glutenfritt grovt brød med tyttebær og valnøtter
Ingredienser
- 4 dl/580 gram Semper Fin Mix
- 3 dl/160 gram Semper Grov Mix (laktosefri)
- 1 dl/50 gram grovt hakkede valnøtter
- 1 dl/40 gram knuste linfrø
- 1 dl/55 gram hempfrø
- 2 dl/190 gram laktosefri rømme
- 3 dl/270 gram laktosefri lettmelk
- 1 dl/55 gram glutenfrie havregryn
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 1 dl/55 gram tyttebær (jag brukte fryste)
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Smør en brødform (1 liter) med laktosefritt smør og brødkavring eller bakepapir hvis du ønsker det
- Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle
- Tilsett rømme og melk, bland godt med tresleiv
- Når du har en jevn og fin deig heller du oppi tyttebær og blander de forsiktig inn
- Hell deigen oppi formen du forberedt og stek brødet på nederste rille i ovnen i 1 time