
Squashfritters med dillsaus
Ingredienser 4 porsjoner
- 500 gram squash, grovrevet
- 1 ts salt
- 1 dl laktosefri rømme
- 1 1/2 dl bokhvetemel
- 3 vårløk, i tynne skiver
- 100 gram laktosefri fetaost, smuldret
- revet skall fra 1/2 sitron
- salt, pepper
- Rapsolje til å steke i
Dillsaus
- 2 dl laktosefri rømme
- 1 hvitløksfedd, revet
- 1/2 sitron, revet skall og saft
- 3 ss hakket fersk dill
- salt og pepper
Til servering
- Romanosalat
- Ristet glutenfritt grovt brød
- Sitron
Slik gjør du
- Bland squash og salt oppi en sikt og la den stå og renne av i 30 minutter
- Samtidig lager du dillsausen, bland sammen alle ingredienser i en bolle og sett i kjøleskapet
- Klem så mye saft du klarer ut av squashen med hjelp av hendene, legg squashen i en bakebolle
- Rør inn yoghurt, bokhvetemel, vårløk, fetaost, sitronskall, salt og pepper oppi squashen, bland alt godt
- Varm opp rikelig med rapsolje i en stekepanne
- Klikk ut små squashfrikadeller og stek i oljen til de får en gylden farge på begge sider
- Serveres med salat, ristet brød og dillsaus
Tips!
Det her er en oppskrift fra boken Vego Snabbt och Enkelt av Mattias Kristiansson. Hans versjon er helt vegansk, så du kan bytte ut de laktosefrie produktene med for eksempel ris eller sojaprodukter hvis du ønsker og jeg er sikker på at du kan bruke vanlige melkeprodukter også hvis du tåler det.
Squashfritterser er like gode kalde som varme og jeg tror de kunne gjort seg fint på tapasbordet som et vegetaralternativ.