
Glutenfri rabarbrapai
Ingredienser 4 porsjoner
Paifyll
- 500 gram rabarbra
- 1 ss jyttemel
- 1/2 dl sukker
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
Paideig
- 1,5 dl jyttemel
- 1 1/2 dl glutenfrie store havregryn
- 125 gram romtemperert meierismør
- 1/2 dl sukker
- 1 ts kanel
Slik gjør du paifyll
- Skrell og skjær rabarbraen i biter 1,5 cm store, legg oppi en bakebolle
- Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt, sett til siden
Slik lager du paideig
- Hell alle ingrediensene i en bakebolle og kna sammen til en smuldrete deig, noen mellomstore og store klumper er veldig godt!
- Finn frem en ildfast form som er 15*20 cm, ha litt smør i bunnen og dekk den så med paifyllet
- Dryss paideigen over fyllet og strø på litt mer sukker og kanel hvis du vil, stek paien på 225 grader på midterste rille i 20 minutter eller til paien fått en gylden brun farge
Server paien lunken rett fra ovnen med vaniljesaus eller is
Det går an å lage paien en dag eller to før du skal spise den også, en stund i ovnen så er den som ny.