Glutenfri Pai

Glutenfri rabarbrapai

Ingredienser 4 porsjoner

Paifyll

  • 500 gram rabarbra
  • 1 ss jyttemel
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme

Paideig

  • 1,5 dl jyttemel
  • 1 1/2 dl glutenfrie store havregryn
  • 125 gram romtemperert meierismør
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ts kanel

Slik gjør du paifyll

  • Skrell og skjær rabarbraen i biter 1,5 cm store, legg oppi en bakebolle
  • Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt, sett til siden

Slik lager du paideig

  • Hell alle ingrediensene i en bakebolle og kna sammen til en smuldrete deig, noen mellomstore og store klumper er veldig godt!
  • Finn frem en ildfast form som er 15*20 cm, ha litt smør i bunnen og dekk den så med paifyllet
  • Dryss paideigen over fyllet og strø på litt mer sukker og kanel hvis du vil, stek paien på 225 grader på midterste rille i 20 minutter eller til paien fått en gylden brun farge

Server paien lunken rett fra ovnen med vaniljesaus eller is

Det går an å lage paien en dag eller to før du skal spise den også, en stund i ovnen så er den som ny.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.