
Glutenfrie bananmuffins med sjokolade
Ingredienser 10-12 stk
- 2 egg
- 100 gram brun farin
- 1,5 dl yoghurt eller kesam
- 50 gram kokosolje, smeltet
- 1 ts vaniljeextrakt
- 3 modne bananer
- 200 gram glutenfri melmiks*
- 2 ts fiberhusk
- 1 dl kakao
- 1/2 ts natron
- 150 gram sjokolade, den du liker best
- en klype salt
*hjemmelaget melmiks
- 50 gram teff/jyttemel
- 50 gram maizena maisstivelse
- 60 gram rismel, fullkorn
- 40 gram mandelmel
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader
- Sett ut 12 papirformer på et muffinsbrett
- Grovhakk sjokoladen og hell 50 gram av den oppi en bolle med alle tørre ingredienser
- I en annen bolle heller du alle våte ingredienser og rører rundt
- Hell så over de tørre ingrediensene over i de våte, litt om gangen og rør til du har en jevn røre uten klumper
- Fyll hver form til litt over halvparten med røre og toppe med resten av sjokoladebitene
- Stek muffinsene i midten av ovnen i ca 12 minutter, kjenn med stikke i midten om de er tørre
- La muffinsene avkjøles på kjøkkenbenken og nyt dem nybakte med en kopp kaffe eller hva du liker
Hvis du ikke har lyst eller liker den melmiksen som er brukt i oppskriften kan du bytte den ut til 200 gram av en vanlig lys glutenfri melmiks som du pleier å bruke.
TIPS: Dette er den originale oppskriften. Hvis jeg baker disse en gang til kommer jeg til å ta noen mindre bananer, mer sjokolade og hakke litt nøtter og ha oppi. Med oppskriften over ble de ganske tunge og kompakte med for kraftig smak av banan.
Oppskriften fant jeg på en svensk nettside http://www.lagaglutenfritt.se