
Glutenfrie rundstykker med rosin og gresskarfrø
Ingredienser til 8 rundstykker
- 2 dl havremel*
- 1,75 dl Teff
- 3 dl lunket vann
- 1 dl små glutenfrie havregryn
- 0,25 dl rapsolje
- 1/2 dl rosiner
- 1/2 dl gresskar
- 1 ss honning
- 2,5 ts fiberhusk
- 1 ts xanthangummi
- 1,5 ts tørr gjær
- 1 ts salt
*Jeg har glutenfrie havregryn oppi kjøkkenmaskinen på full effekt til det blir til mel, men har du en pose havremel hjemme kan du sikkert bruke det.
Slik gjør du
- Dekk et bakebrett med bakepapir og sett til siden.
- Bland sammen havremel, teff, havregryn, fiberhusk, xanthangummi, salt og gjær i en bolle, sett til siden.
- I en annen bolle blander du sammen vann, rapsolje, honning. Rør til du ser at honningen har løst seg opp.
- Hell vannblandningen oppi de tørre ingrediensene og bland godt, hell til slutt oppi rosiner og gresskar rør litt til.
- La deigen heve i bollen dekket med plastikk eller håndkle i 2 timer.
- Del deigen opp i 8 emner, form til rundinger eller trekanter, strø litt teff over og la rundstykkene heve ytterligere 30 minutter.
- Stek rundstykkene på midterste rille i 25 minutter på 200 grader
- Server rundstykkene med smør, gulost og grønnsaker, eller hva du måtte ønske.

2 Comments
Birgit
14. november 2020 at 10:19Hvor mange grader skal rundstykkene stekes på?
Malin Flink
14. november 2020 at 11:07Hej Birgit!
Hoppsan!
Har visst glömt att skriva ut graderna, tack för observation.
Grädda bröden på 200 grader, över och undervärme👍🏻