Glutenfrie Brød

Glutenfrie rundstykker med rosin og gresskarfrø

Ingredienser til 8 rundstykker

  • 2 dl havremel*
  • 1,75 dl Teff
  • 3 dl lunket vann
  • 1 dl små glutenfrie havregryn
  • 0,25 dl rapsolje
  • 1/2 dl rosiner
  • 1/2 dl gresskar
  • 1 ss honning
  • 2,5 ts fiberhusk
  • 1 ts xanthangummi
  • 1,5 ts tørr gjær
  • 1 ts salt

*Jeg har glutenfrie havregryn oppi kjøkkenmaskinen på full effekt til det blir til mel, men har du en pose havremel hjemme kan du sikkert bruke det.

Slik gjør du

  • Dekk et bakebrett med bakepapir og sett til siden.
  • Bland sammen havremel, teff, havregryn, fiberhusk, xanthangummi, salt og gjær i en bolle, sett til siden.
  • I en annen bolle blander du sammen vann, rapsolje, honning. Rør til du ser at honningen har løst seg opp.
  • Hell vannblandningen oppi de tørre ingrediensene og bland godt, hell til slutt oppi rosiner og gresskar rør litt til.
  • La deigen heve i bollen dekket med plastikk eller håndkle i 2 timer.
  • Del deigen opp i 8 emner, form til rundinger eller trekanter, strø litt teff over og la rundstykkene heve ytterligere 30 minutter.
  • Stek rundstykkene på midterste rille i 25 minutter på 200 grader
  • Server rundstykkene med smør, gulost og grønnsaker, eller hva du måtte ønske.

Kjempegodt med rosiner og hele frø inni 🤍

2 Comments

  1. Birgit

    14. november 2020 at 10:19

    Hvor mange grader skal rundstykkene stekes på?

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.